Legfinomabb, másnap is puha túrógombóc
Hagyományos

Legfinomabb, másnap is puha túrógombóc

Ez a bevált recept a titka a tökéletesen puha túrógombócok, amelyek másnap sem veszíti el frissességét. Egyszerűen elkészíthető és garantáltan sikert arat.

Legfinomabb, másnap is puha túrógombóc

Legfinomabb, másnap is puha túrógombóc

Túrógombócrecept, mely másnap is puha és fennséges íze van!
Előkészítési idő 10 minutes
Elkészítési idő 20 minutes
1 hour 30 minutes
Teljes idő 2 hours
Felszolgálás 4 személyre

Hozzávalók
  

  • 60 dkg tehéntúró
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál búzadara
  • 2 kávéskanál vaj
  • 1 db reszelt citrom héja
  • 30 dkg prézli
  • ízlés szerint
  • porcukor ízlés szerint
  • tejföl ízlés szerint

Elkészítés
 

  • A túrót egy tálban összenyomkodjuk villával. Ha túl göbös a túró, akkor átnyomhatjuk, például krumplinyomón. Fontos, hogy ne maradjanak nagyobb gumszlik a túróban.
  • Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összekeverjük.
  • Lefedjük, és betesszük a hűtőszekrénybe pihenni minimum 1,5 órára.
  • Amíg a túró pihen, elkészítjük a pirított zsemlemorzsát. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a sót. Alacsony hőfokon, folyamatos kavargatás mellett szépen megpirítjuk. Miután elkészült, félretesszük.
  • 1,5 óra óra elteltével vizet forralunk egy fazékban, és hozzá adunk egy kevés sót.
  • Kivesszük a túrós masszát a hűtőből, és kis golyókat formálunk belőle, majd egy tálcára helyezzük őket. Nem baj ha nem tökéletesen szabályosak, de azért próbáljuk meg tartani a gömb formát.
  • Amikor a víz felforr vegyük le a hőfokot, majd óvatosan helyezzük bele a kb 6 gombócot. Egy ideig nem nyúlunk hozzájuk.
  • 1-2 perc elteltével finoman fakanállal felsegítjük az esetlegesen az aljához tapadt gombócokat.
  • Amikor a gombócok szépen feljönnek a víz felszínére még hagyjuk őket 3-5 percig főni. Néha megfordíthatjuk a gombócokat.
  • Egyesével kiszedjük a gombócokat egy fakanál vagy szűrőlapát segítségével, és meghempergetjük a pirított morzsában.
  • Végül kivesszük őket és már tálalhatjuk is tejföllel és porcukorral!
Keyword puha

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating